بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/06/23 - 07:50
  • - تعداد بازدید: 681
  • - تعداد بازدیدکننده: 172
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
برگزاری اجتماع نخبگانی حوزه انرژی

اجتماع نخبگانی و معرفی ظرفیت های پژوهشی و فناوری نیروگاه اتمی بوشهر

اجتماع نخبگانی و معرفی ظرفیت­های پژوهشی و فناوری نیروگاه اتمی بوشهربا همکاری پارک علم و فناوری خلیج فارس با حضور آقای دکتر داریوش مستی مدیر بخش تحقیق و توسعه نیروگاه اتمی بوشهر در محل مرکز رشد علم و فناوری خلیج فارس برگزارگردید.

~/Asset/News/News/Image/News/ejemae nirogah sait.jpg

اجتماع نخبگانی مستعدین برتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان و مدیران و کارشناسان پژوهشی نیروگاه اتمی بوشهر در روز دوشنبه 03/04/1398ساعت 10 صبح در سالن همایش­های مرکز رشد علم و فناوری خلیج فارس با سخنرانی آقای دکتر مستی آغاز شد. ایشان در ابتدا با نگاه کلی به منابع تأمین کننده­ی انرژی الکتریکی مورد نیاز بشر و معرفی نیروگاه­های آبی، بادی،  حرارتی، خورشیدی، هسته­ای و غیره پرداختند و آماری از سهم هر یک از این انرژی­ها را در تولید برق در جهان ارائه کردند. در این میان انرژی حاصل از سوخت­ های فسیلی بالاترین سهم را در تولید جهانی برق داشته و انرژی هسته­ای و انرژی آبی با %5/16 در رتبه دوم قرار دارند.


آقای دکتر مستی در ادامه به چگونگی عملکرد و چرخه­ی تولید انرژی در نیروگاه­های هسته­ای شامل استخراج از معدن، تغلیظ و تولید کیک زرد، فرآوری اورانیوم، غنی سازی، ساخت سوخت ، راکتورهای هسته­ای، بازفرآوری سوخت مصرف شده و پسمانداری اشاره کردند. بارگذاری سوخت در راکتورهای نیروگاه هسته­ای به صورت مجتمع­های سوخت انجام می­شود. پس از آنکه پودر اورانیوم غنی شده پرس و به شکل قرص تهیه شد تعداد مشخصی از قرص­ها را روی هم در غلاف سوخت قرار داده و یک میله­ی سوخت ساخته می­شود. دسته­ای از میله­های سوخت با آرایشی مشخص تشکیل یک مجتمع سوخت را می­دهند و این مجتمع­های سوخت در قلب راکتور هسته­ای بارگذاری می­شود.


مدیر تحقیق و توسعه نیروگاه اتمی بوشهر با بررسی نحوه­ی عملکرد راکتورها، اصول کار راکتورهای هسته­ای آب جوشان (BWR)، راکتورهای هسته­ای آب تحت فشار (PWR) و راکتورهای هسته­ای سریع زاینده (FBR) را معرفی کردند. بر اساس دسته­بندی نحوه­ی عملکرد راکتور، راکتورهای نیروگاه اتمی بوشهر راکتورهای تحت فشار (PWR) بوده و بنابراین چرخه­ی تولید در نیروگاه اتمی بوشهر به صورت دومداره است.


آقای دکتر مستی در بخش دوم سخنرانی خود به بیان فعالیت­های آموزشی - پژوهشی شرکت بهره­برداری نیروگاه اتمی بوشهر پرداختند و فهرستی از پژوهش­های انجام شده و یا در حال انجام مدیریت تحقیق و توسعه­ی نیروگاه اتمی بوشهر با همکاری دانشگاه­ها،  مراکز تحقیقاتی و شرکت­های دانش بنیان استان بوشهر و دیگر استان­های ارائه کردند.


بخش پایانی جلسه به پرسش و پاسخ نخبگان و مدیران پژوهشی نیروگاه اتمی بوشهر اختصاص یافت و آقای دکتر آذین رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر به لزوم همکاری­های پژوهشی مستعدین برتر و نیروگاه اتمی بوشهر در حوزه­های مختلف به ویژه حوزه­های اقتصادی و زیست محیطی اشاره کردند.








  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 134223
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم