بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1399/10/13 - 12:43
  • - تعداد بازدید: 530
  • - تعداد بازدیدکننده: 281
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
خانم دکتر نجفی:

بقول استاد نبی پور دریا داروخانه آینده است و پتانسیل بالایی برای کشف داروهای ضد سرطان و... دارد

در این قسمت از معرفی الگوی موفق و بومی استان بوشهر: گفتگو با خانم دکتر اکرم نجفی، برگزیده جایزه تحصیلی بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگرمرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس توسط پایگاه اطلاع رسانی بنیادنخبگان استان بوشهر انجام گرفته است:

~/Asset/News/News/Image/Olds/eventNewFolder/baghmolaei slider.jpg

دراین بخش از معرفی الگوی موفق و بومی استان بوشهر: گفتگو با خانم دکتر
اکرم نجفی، برگزیده جایزه تحصیلی بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگرمرکز تحقیقات
زیست فناوری دریایی خلیج فارس توسط پایگاه اطلاع رسانی بنیادنخبگان استان
بوشهر انجام گرفته است:



خانم نجفی لطفا خودتون رو معرفی کنید.(تولد، ابتدایی، دبیرستان و تحصیلات عالی...)


بنام خدا. اکرم نجفی هستم. در بیست و پنجمین روز از زمستان سال ۶۴ در شهر برازجان به دنیا آمدم. تحصیلات ابتدایی رو در مدرسه امید انقلاب و نرجس به پایان رساندم. مقاطع راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی را در مدرسه نمونه دولتی نجابت گذراندم. سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ رشته میکروب شناسی را در مقطع لیسانس در دانشگاه آزاد کازرون و سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹ فوق لیسانس همین رشته را در دانشگاه آزاد جهرم با کسب رتبه اول به پایان رساندم. سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ نیز مقطع دکترای پژوهشی باکتری شناسی پزشکی رو در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به اتمام رساندم.


چگونه و از چه طریق با این رشته آشنا شدید ؟ و در فرایند هدایت تحصیلی شما چه چالش و فرصت هایی وجود داشت؟


سال ۸۲ رشته میکروب شناسی یکی از رشته های به نسبت جدید محسوب میشد که شباهت بسیار زیادی به رشته علوم آزمایشگاهی داشت. زمانی که دوره پیش دانشگاهی رو میگذراندم معلم زیست شناسی بسیار خوب و با معلوماتی داشتیم بنام سرکار خانم زنده باد که ایشان نقش خیلی مهمی در علاقه و شناخت بیشتر من به این رشته داشتند. در آن زمان بعد از رشته های گروه پزشکی رشته زیست شناسی و گرایش میکروب شناسی جزو رشته هایی محسوب میشد که بازار کار خوبی داشت و هنوز اشباع نشده بود. بهمین خاطر تصمیم گرفتم که با علاقه در این رشته جذاب ادامه تحصیل بدهم.


شما چه زمانی با بنیاد ملی نخبگان و حمایت های آنها آشنا شدید و از کدام یک از تسهیلات بنیاد استفاده کرده اید و تا چه اندازه در تحقق اهداف علمی و پژوهشی تاثیر گذار بوده است؟


پس از اتمام مقطع فوق لیسانس بدلیل داشتن رتبه برتر از طریق دوستانم با جناب فرزام و بنیاد ملی نخبگان آشنا شدم. به یاد دارم ایشون در تماس تلفنی با صبوری تمام تسهیلات بنیاد ملی نخبگان رو برای بنده شرح دادند و با شناخت اولیه از من درخواست کردند مدارک خود رو برای بنیاد ارسال کنم. پس از شروع مقطع دکتری با مطالعه شرایط تسهیلات بنیاد و با کسب امتیازات لازم که بیشتر مربوط به داشتن مقالات علمی و پژوهشی بود توانستم به مدت ۳ سال پیاپی از تسهیلات دانشجویی و جایزه تحصیلی بنیاد ملی نخبگان بهره مند شوم.


در خصوص دریافت جایزه جشنواره جرجانی و ارائه مقاله خود توضیح بفرمایید:


در سال ۱۳۹۷ بنده موفق به دریافت جایزه مقاله برتر در ششمین جشنواره جرجانی شدم. این جشنواره هر ساله از طرف انجمن علوم آزمایشگاهی کشور با هدف تجلیل از خدمات جامعه فرهیخته آزمایشگاهی کشور در محورهای مختلف برگزار میشود. در این مقاله بنده و همکارانم برای اولین بار موفق به استفاده از روش real-time PCR در گروه بندی جدید فیلوژنتیکی باکتری اشریشاکلی شدیم.


چه چالش­ و فرصت­هایی در رسیدن به اهداف شما وجود داشته است؟


خوشبختانه خداوند در طول زندگی افرادی را بر سر راه بنده قرار داد که برای رسیدن به اهدافم نقش کلیدی و مثبتی داشتند. استفاده از تجربیات و توصیه های آنها همیشه راهگشای بنده بوده و بهمین خاطر اگر چالش و سختی وجود داشت با رهنمودهای به موقع آنها برطرف گردید. البته این چالش زمانی که بحث امکانات و تسهیلات آزمایشگاهی برای انجام پروژه های تحقیقاتی به میان می آید بیشتر خود را نشان می دهد. زیرا زمانی محقق میتواند بدون دغدغه و با علاقه به کار خود ادامه دهد که خیالش از بابت فراهم بودن شرایط مالی و امکانات آزمایشگاهی راحت باشد.


 


از همکاری در کنار استاد نبی­ پور چه تجربیاتی بدست آوردید.


قبل از شروع مقطع دکتری بنده افتخار آشنایی ایشون و همسر محترمشون سرکار خانم دکتر وحدت را داشتم و در انجام چندین طرح پژوهشی مشترک با این دو عزیز شرکت داشتم. استاد نبی پور در یک کلام نماد یک انسان بسیار با معلومات، با اخلاق و متواضع هستند. بودن در کنار استاد و شرکت در کلاس ها و جلسات علمی ایشان همیشه سرشار از نکات علمی و اخلاقی بسیاری برای بنده بود. امیدوارم خداوند سایه مهرگستر ایشان رو بر مردم بوشهر و خاک علم همیشه نگه دارد.


رمز موفقیت و توصیه شما به آیندگان چیست؟


داشتن هدف و برنامه ریزی در زندگی یکی از مهمترین دلایل موفقیت هر فردی هست که کمک میکند افراد به خواسته های خود برسند و آنرا به واقعیت تبدیل کنند. باورداشتن به خود و اعتقاد به کاری که انجام میدهید باعث میشود تصمیمات هدفمندی بگیرید که در آینده علمی و شغلی شما نقش بسزایی داشته باشد.


اگر ممکنه دلیل مهاجرتتون به تهران رو بفرمایید و ایا امکان پیشرفت و ترقی شما  در این رشته در استان بوشهر وجود داشت؟


بنده به دلایل زندگی شخصی و با وجود داشتن فرصت های زیاد علمی و حتی شغلی که در راستای رشته تحصیلی بنده در بوشهر بود مجبور به عزیمت به تهران شدم. اما در ارتباط با امکان پیشرفت در استان بوشهر باید خاطرنشان کنم که بوشهر بدلیل داشتن دریا ظرفیت بسیار زیادی برای انجام کارهای علمی به ویژه در رشته های پزشکی و داروسازی و  نیز مطالعه بر روی میکروارگانیسم های ناشناخته خلیج فارس دارد. زیرا بدلیل دسترسی محدود به منابع دریایی بسیار ناشناخته مانده و جای پیشرفت بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد. همچنان که استاد نبی پور و همکارانشان در مرکز تحقیقات زیست فناوری خلیج فارس به دنبال کشف این ناشناخته ها هستند.


رشته و زمینه  تحقیقات شما یکی از زمینه های تخصصی و جز ظرفیت های مزیتی استان بوشهر است، چه توصیه ­ایی به دانش آموزان در مسیر انتخاب رشته و سایر محصلین دارید؟


داشتن دریا از مزایای اصلی استان بوشهر به شمار می رود. بر همین اساس دانش آموزان و دانشجویان باید این فرصت رو غنیمت بشمارند و تخصصی رو انتخاب کنند که علاوه بر علاقه فردی باعث پیشرفت و ارتقای استان نیز در زمینه های مختلف به ویژه علمی شوند. بقول استاد نبی پور دریا داروخانه آینده است زیرا با توجه به ناشناخته بودن آن، پتانسیل بسیار بالایی برای کشف داروهای جدید ضد سرطان، ضد میکروبی و ... دارد.


 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 134155
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم