بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1399/04/01 - 12:47
  • - تعداد بازدید: 569
  • - تعداد بازدیدکننده: 275
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دکتر مهدی شنبدی:

شکست نتایج مثبتی را هم به همراه دارد که به پیروزی منجر می شود، بعد از شکست نباید دلسرد شد

   اولین مصاحبه از سری «معرفی الگوی های موفق بومی استان بوشهر» گفتگو با دکتر مهدی شنبدی، برگزیده جایزه پسا دکتری شهید چمران بنیاد ملی نخبگان و مدیر عامل شرکت دانش بنیان نانو مواد کربنی ویرا می باشد که توسط پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان بوشهر انجام گرفته است.

~/Asset/News/News/Image/Olds/nokhbehNewFolder/sairt olgu.jpg

   اولین مصاحبه از سری برنامه های معرفی الگوی های موفق بومی استان بوشهر
گفتگو با دکتر مهدی شنبدی، برگزیده جایزه پسادکتری شهید چمران بنیاد ملی
نخبگان و مدیر عامل شرکت دانش بنیان نانو مواد کربنی ویرا می باشد که توسط پایگاه
اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان بوشهرانجام گرفته است.




مصاحبه با آقای دکتر مهدی شنبدی



دکتر مهدی شنبدی، دانش آموخته مقطع دکتری رشته مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد، برگزیده جایزه تحصیلی و تسهیلات پسادکتری شهید چمران بنیاد نخبگان می باشد. ایشان مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیان موفق در کشور در حوره تولید نانو مواد می باشد. مصاحبه  پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان بوشهر به منظور معرفی ایشان به مستعدین برتر و نظرات ایشان در خصوص مسائل مختلف علم و فناوری در استان می باشد.


مصاحبه را با این سوال آغاز می­کنیم:



  • جناب دکتر شما رشته مهندسی شیمی، کارشناسی ارشد و phd را در دانشگاه فردوسی مشهد گذراندید. چرا بعد از بوشهر آنجا را برای تحصیل انتخاب کردید؟

    به دلیل رشته  مورد علاقه­ام که مهندسی شیمی گرایش فراوری و انتقال گاز بود، شهرهای تهران، مشهد و اصفهان را اولویت قرار دادم و مشهد قبول شدم.



  • هدف شما از تاسیس شرکت دانش بنیان در حوزه نانو فناوری و کسب و کار دانش بنیان بنیان چه بوده است؟

    من قبل از این که به فکر تاسیس شرکت باشم به فکر جذب در هیات علمی بودم به دلیل این که بیشتر آکادمیک کار کرده بودم و همه کار های انجام داده شده در حوزه تحقیق، ریسرچ و پژوهش بود اما حتی با رزومه علمی نبستا خوبی که داشتم مرا رد کردند و همین دلیل باعث شد بنده به فکر این موضوع باشم که حداقل تحقیقاتم را به محصول تبدیل کنم و وارد یه بازار جدید بشوم و به پارک علم و فناوری بپیوندم. پارک علم و فناوری با ایده محوری در حوزه فناوری نانو موافقت کرد و جذب این نهاد شدم و در سال 1395شرکت خود را تاسیس کردم و بلافاصله پارک علم و فناوری کارگاهی به شرکت اختصاص داد و کار بر روی فناوری نانو را شروع کردیم که تمامی کارهای آزمایشگاهی در این حوزه هم در همان مکان انجام گرفت و در کنار کارهای پژوهشی در همین زمینه تمامی گواهی های مربوطه را اخذ و شرکت به دانش بنیان تبدیل شد و اکنون در همین حوزه بیشتر تمرکز کار برروی اپلیکیشن ها می باشد.



  • شما از تسهیلات بنیاد (جوایز تحصیلی و طرح شهید چمران) استفاده کردید. این تسهیلات چه پیشرفت­ هایی برای شما در رسیدن به  اهدافتون داشت، و چه کمک هایی نمود؟

    بله قطعا موثر بود. من در دوره دکتری از جوایز تحصیلی استفاده کردم که هم یک کمک هزینه و مهم­تر از اون یک مشوق بود. یعنی در واقع فکر می­ کنم یکی هست که بدون هیچ چشمداشتی به رزومه ­ایی که دارید، شما رو مورد حمایت قرار می ­دهد.



  • چه چالش ها و فرصت های در این حوزه چه در بازار و چه در صادرات و... پیش روی شما بوده؟

    چالش های زیادی در حوزه شرکت هازی دانش بنیان وجود دارد ولی از عمده چالش ها عدم همکاری سازمان ها با شرکت های دانش بنیان می­ باشد که این مشکل به گذشته ها بازمی ­گردد که کلا چارت سازمانی ما دچار مشکل می باشد و باید بازبینی ­های در این زمینه صورت بگیرد ولی در حوزه صادرات با مشکلات و چالش های کمتری مواجه بودیم.



  • نقش و جایگاه بنیاد ملی نخبگان در کشور و خاصه در استان بوشهر به چه میزان بوده است؟بنیاد ملی نخبگان توانسته در حوزه جذب، شناسایی، توانمندسازی و شبکه سازی نخبگان، سرآمدان و مستعدین برتر به رسالت خود عمل کند؟

    بنیاد نخبگان استان بوشهر نسبت به قبل و طول عمری که دارد خیلی رشد کرده است. و فکر می­کنم اگر یک ردیف بوجه خوب به این بنیاد اختصاص داده شود مخصوصا از نظر کادر ساختاری عملکرد بهتری دیده می ­شود. ولی با همین وجود بنیاد وظایف خودش رو بخوبی انجام می­ دهد




  •  به نظر شما استان بوشهر که از ظرفیت های صنعتی زیادی چون زیست فناوری دریایی، انرژی و... در کشور سرآمد می باشد چه مشکلاتی وجود دارد که نخبگان و شرکت های دانش بنیان که در تعامل با این صنایع نتوانستند به خوبی نقش خود را ایفاء کنند؟


    در حوزه زیست فناوری شرکت های خوبی در سطح استان وجود دارد و استان بوشهر در حال حاضر به قطب زیست فناوری تبدیل شده است  ولی متاسفانه به دلیل  مشکل سیستم اداری دچار نقص ساختاری  هست که از این گفته های ما خود دکتر ستاری هم با خبر هستند. باید سیستم از اول چیدمان شود که با یک ساختار منظم تنظیم شود.



  • آقای دکتر مراد  از نخبه بودن یک نعمت تعهدآور است نه یک مزیت توقع­ آور. به نظر شما نخبگان چه در سطح ملی و چه در سطح استان، در مورد مسئولیت­ های اجتماعی در قبال جامعه پیرامونینقش خود را ایفاء نموده اند؟

    به شخصه فعالیت من در حوزه ­های تولید نانو ذرات به واسطه این بود که این نانو ذرات کاربردی به شرکت­ های داخلی معرفی شود و این شرکت­ه ا تولید نهایی خود را با کیفیتی بالا به دست مردم برسانند ولی بعدا رویکرد ما عوض شد و تصمیم گرفتیم این محصولات را که با فناوری نانو و در سطح تاپ بین المللی هست را خودمان اپلیکیشن کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم. و این حس رضایت­مندی در خدمت به مردم را تا حدودی در خود احساس کنم و امیدوارم که بتوانم در همه حوزه ­ها تلاش خودم را در کمک به مردم دریغ نکنم.


      توصیه شما  به عنوان یک دانش آموخته موفق که در همین استان و همین شهر ادامه تحصیل داده اید در خصوص هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان و برگشت استعدادها به استان چه می باشد؟

    آشنایی دانش آموزان قبل از انتخاب رشته با این حوزه ها از طریق بازدیدها از صنعت چه در زمینه دریا و چه در زمینه انرژی خیل تاثیرگذار است باید یک برنامه مستمر هدایت تحصیلی با توجه به مزیت های زیست بوم استان بوشهر در دستور کار نهادهای متولی باشد.



  • ودر نهایت رمز موفقیت شما وتوسعه جنابعالی به آیندگان چیست؟


رمز موفقیت بنده در پشتکار بوده و هست و توسعه من به افراد این است که شکست نتایج مثبتی را هم به همراه دارد که به پیروزی منجرب شود هیچ وقت بعد از شکست نباید دلسرد شد و کار را کنار گذاشت
  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 134229
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم